jul 14, 2017

Posted in Tips | 0 Comments

Wat zijn de kosten voor een crematie van mijn hond?

Wat zijn de kosten voor een crematie van mijn hond?

Wat zijn de kosten voor een crematie van mijn hond?

Het is helaas onvermijdelijke, het afscheid nemen van je trouwe vriend. Helaas is het een vaststaand feit dat honden vaak niet ouder worden dan 12-15 jaar. Het is en blijft een emotioneel verhaal wanneer je je hond naar zijn laatste rustplaats moet brengen.

Kosten crematie hond

Je wilt natuurlijk op een mooie manier je laatste eer bewijzen aan je hond. Hoe kan dit beter dan je hond op een waardige manier te cremeren. Je wilt er op het moment zelf misschien niet aan denken, maar bij een crematie komen ook een aantal praktische zaken kijken zoals; de kosten. Wanneer je verzekerd bent betaal je bepaalde premie hondenverzekering. Bepaalde verzekering bieden de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten om de kosten voor een crematie deels of zelfs geheel te dekken.

Er zijn een aantal verzekeraars die een gedeelte of zelfs de volledige crematie van je hond vergoeden. Om je een beter inzicht te geven hebben we een aantal verzekeraars met elkaar vergeleken om je antwoord te kunnen geven op de vraag welke hondenverzekering dekt de kosten van een crematie.

Wat zijn de kosten van de crematie zelf

Bij het cremeren van je hond komen natuurlijk verschillende kosten. Denk hierbij aan het bijvoorbeeld in laten slapen van je hond. Maar als we alleen naar de crematie kijken zijn de volgende kosten van toepassing:

-         Voor kleine honden zijn de kosten voor een crematie rond de €90,- dit is voor een collectieve crematie. Wanneer je ervoor kiest om je hond individueel te laten cremeren zijn de kosten rond de €140,-

-         Wanneer je een middelgrote hond hebt zijn de kosten voor een collectieve crematie ongeveer €115,- en individueel zo ommenabij de €175,-

-         Voor een grote hond zijn de kosten respectievelijk €144,- en €210,-

Deze kosten zijn een indicatie en gemiddeld genomen van verschillende crematoria.

Collectief of individueel?

Je hebt als je je hond wilt laten cremeren 2 opties. Je kunt ervoor kiezen om je hond collectief te laten cremeren dat wil zeggen gezamenlijk met andere honden. Het nadeel van een collectieve crematie is, dat je na de tijd de as van je hond niet mee naar huis kunt nemen.

Wanneer je graag als aandenken de as van je hond mee naar huis wilt hebben, moet je kiezen om je hond individueel te laten cremeren. Dan wordt je hond alleen gecremeerd en kan je achteraf de as mee naar huis nemen. Zo kun je de as in een mooie urn doen, zodat je altijd een aandenken hebt.

Zo kun je de urn met de as van je hond een mooi en speciaal plekje geven bij je thuis. Op deze manier is je hond toch nog een beetje bij je en kun je wanneer jij wilt even stilstaan bij het verlies van je grote vriend.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *