mrt 15, 2017

Posted in Nieuws | 0 Comments

Wat kost het inenten van mijn hond tegen kennelhoest?

Wat kost het inenten van mijn hond tegen kennelhoest?

Veel mensen vragen zich af waar je je hond nu allemaal tegen kunt inenten en vooral welke entingen belangrijk zijn. Ook spelen de kosten hierin vaak een belangrijke rol, want inentingen kunnen erg prijzig zijn. Wat de kosten van verschillende entingen zijn hangt af van de soort enting. De prijs van verschillende inentingen kunnen oplopen tot wel €70,- Er zijn mensen die hun hond hebben verzekerd. Wanneer je je hond hebt verzekerd worden deze kosten vaak gedekt. De kosten hondenverzekering komen maandelijks terug maar besparen je een grote onvoorziene uitgave.

Kosten inenting tegen kennelhoest

Het is belangrijk wanneer je je hond wilt beschermen tegen kennelhoest deze in te enten. Om je hond te beschermen tegen kennelhoest is het belangrijk dat je je hond de juiste vaccinaties geeft. Voor kennelhoest kennen we twee verschillende soorten entingen de onderhuidse enting en de neusenting. Wanneer je met je hond naar een hondenpension, kennel of show gaat en je hond dus veel in aanraking komt met andere honden is vaccinatie tegen kennelhoest erg aan te raden.

Wat is kennelhoest

Je hebt nu veel informatie over de kosten en wanneer het verstandig is om te kiezen voor een inenting. Maar wat is kennelhoest nu eigenlijk? Kennelhoest is een ontsteking die zich vormt in de keel en luchtpijp van je hond. Maar hoe kun je kennelhoest bij je hond herkennen? Wanneer je hond veel hoest wil dit nog niet direct betekenen dat het gaat om kennelhoest. Een specifieke schraaphoest kan wel duiden op kennelhoest. Toch kan het hoesten ook overgaan, maar kennelhoest kan op termijn leiden tot bronchitis of zelfs tot een flinke longontsteking bij je hond.

Wanneer moet ik mijn hond inenten tegen kennelhoest

Het enten tegen kennelhoest moet periodiek gebeuren om een blijvende protectie te kunnen garanderen. Je kunt je hond ieder jaar of zelfs ieder half jaar inenten tegen kennelhoest. Wanneer je je hond neusdruppels geeft is het noodzakelijk om dit halfjaarlijks te doen. Een onderhuidse inenting volstaat jaarlijks.

Dekt mijn verzekering de inentingen tegen kennelhoest?

Elke verzekering dekt andere kosten, daarom is het raadzaam om voordat je een verzekering gaat afsluiten gaat kijken welke verzekering aansluit bij  wat jij denkt dat nodig is voor jouw hond. Op Tinki.nl kun je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken zodat je altijd zeker weet dat je de beste hondenverzekering kiest voor jouw hond.

Je kunt in de verzekeringsvergelijker exact de wensen invoeren. Op deze manier kun je altijd de verzekering vinden die aansluit bij wat jij nodig vindt voor jouw hond. Het voordeel aan een hondenverzekering is dat je nooit voor onvoorziene kosten komt te staan omdat je maandelijks een vast bedrag betaald. Het is wel verstandig goed de polisvoorwaarden door te lezen. Niet alle kosten worden volledig gedekt en het kan zijn dat bepaalde situaties zijn uitgesloten voor een gehele dekking.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *