jul 20, 2006

Posted in Vakantie | 0 Comments

Wat doet u met de vakantie met uw huisdier?

Wat doet u met de vakantie met uw huisdier?

Gaat u weg met vakantie of een weekendje weg?
Wie zorgt er dan voor uw huisdier? Door alle vakantie voorbereidingen wordt het regelen van een vakantieadres voor huisdieren nog wel eens vergeten, met alle gevolgen van dien. Het is van belang om dit juist ruim van tevoren te plannen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Mee op vakantie
Sommige vakantieadressen laten huisdieren toe. Informeer hiernaar wanneer u uw vakantiebestemming boekt. Bij de voorbereidingen hoort natuurlijk ook dat u weet welke regels in een land gelden. De meeste mensen weten wel van de verplichte rabiës-inenting, maar soms worden er meer eisen gesteld. Zo kan het dragen van een muilkorf verplicht zijn of komen er meerdere ernstige ziekten in een gebied voor, die gevaarlijk voor honden zijn. En vergeet uw dier vooral niet te chippen!
Honden kunnen ziek worden of gestresst raken tijdens een lange autorit. Vraag uw dierenarts voor de zekerheid om een rustgevend middel. U kunt uw hond ook laten wennen aan het reizen per auto. Zorg voor een goede, veilige plek in de auto. Soms betekent dit een autokennel of misschien een eigen mandje, maar dit kan ook de schoot van de baas zijn (achterin de auto!). Geef honden onderweg voldoende plas- en wandelgelegenheid.
Het is ook belangrijk om uw dier tijdens warme en zonnige dagen niet in de auto te laten zitten.

Dierenpensions
Kan uw hond niet mee op vakantie? Dan zijn er verschillende oplossingen. U kunt hem tijdens uw vakantie in een erkend hondenpension onderbrengen. Uw hond zal hier professionele verzorging krijgen. U kunt het beste van tevoren een aantal pensions bezoeken, zodat u een goede keuze kunt maken. Sommige asielen hebben een speciaal pensiongedeelte. Adressen van pensions vindt u hier op deze site.

Oppas aan huis
De meeste mensen vinden een oppas aan huis gemakkelijker dan het regelen van een pension. Er zijn twee mogelijkheden: de oppas logeert bij u of de oppas komt dagelijks langs. Dat laatste kan niet met honden, die hebben nu eenmaal meer aandacht nodig dan dat ene uurtje per dag.
Het probleem is een oppas aan huis te vinden. Als u geluk heeft, vindt u een kennis of buur bereid. Lukt dit niet, dan is er de Landelijke Oppas Centrale (LOC) in Groningen.
Die bemiddelt tussen mensen die een oppas voor huis en dier zoeken en mensen die graag een tijdje in een andere omgeving zijn. U betaalt een contributiebedrag per jaar als LOC-lid waarna u kunt putten uit een lange lijst oppassers. Het is raadzaam vooraf kennis te maken en schriftelijk afspraken vast te leggen over de verzorging van de dieren, gebruik van spullen in huis enzovoort. Kijk voor meer informatie op www.vakantieoppas.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *