Dierenambulance Almelo

Dierenambulance Almelo

Het Centrale Meldnummer Dierenambulance Twente: 0900-1120000

Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers voor de dierenambulance!

Hebt u interesse voor het werken bij de dierenambulance?
Klik dan HIER

Bij het woord Dierenambulance denken de meeste mensen dat wij alleen rijden voor honden en katten. Niets is minder waar. Wij rijden en bieden hulp voor bijna alle dieren of zoeken daar passende hulp en vervoer bij. Denk aan vogels, of het nu een kanarie of een in het wild levende vogel is, duiven, eenden, kippen etc. Ook knaagdieren, tam en wild. Egels, vleermuizen, slangen en noem maar op. Een dier is bij ons een dier en verdiend alle hulp die het nodig heeft.

Ook als U een huisdier vermist of heeft gevonden, levend of dood, kunt U bij ons terecht. Wij houden een lijst bij met daarop alle vermiste of gevonden dieren, dus ook voor de bovenstaande dieren. Vaak zien wij dat een vogel die is weg gevlogen er geen melding van wordt gemaakt, terwijl de kans groot is dat hij bij ons in de vogelopvang zit. Dit geldt ook voor knaagdieren en reptielen die bij ons in de opvang zitten. Dus bel ons gerust en wie weet kunnen wij U weer herenigen met uw dier. Dus alles nog even op een rijtje:

of uw huisdier wordt vermist, dan kunt u de dierenambulance ook bellen.
Wij registreren alle gegevens van uw huisdier zodat opsporing sneller verloopt en wij u kunnen terugbellen als uw huisdier is gevonden. Vergeet ook nooit dierenopvang t Noordbroek te bellen, soms brengen mensen een huisdier daar rechtstreeks naar toe. Om een huisdier snel op te sporen, is het verstandig om uw huisdier te laten chippen en te registreren bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) . Dit kunt u doen bij uw dierenarts. Ook als uw hond gechipt is door de Raad van Beheer is het verstandig om alsnog uw hond bij de NDG aan te melden. Wij en dierenopvang t Noordbroek zijn in het bezit van een chip reader en kunnen u dan zo snel mogelijk met uw uw huisdier verenigen.
Ook is het mogelijk om een vermist of gevonden huisdier op onze website te plaatsen, eventueel met een foto.