Afdeling Almelo

Afdeling Almelo

Leuk, leerzaam & zinvol

Leuk, leerzaam & zinvol

De Dierenbescherming is bij uitstek afhankelijk van de belangenloze inzet van duizenden vrijwilligers. Zonder hen zouden we niet bestaan, zo simpel is het. Daarom willen we ook aantrekkelijk blijven. Vrijwilligerswerk bij de Dierenbescherming is leuk, leerzaam en vooral zinvol!

Leuk
U kunt in meer dan 200 gemeenten in Nederland iets voor de Dierenbescherming betekenen. U leert verschillende mensen kennen, er is altijd wat te doen. Voor iedereen is er passend werk. Paar uurtjes per week of zo goed als fulltime, het kan allemaal. Vrijwilligerswerk op maat, leuk toch? Wat dacht u bijvoorbeeld van:
Meehelpen in een asiel? Chauffeur-hulpverlener of hulpverlener zijn van de dierenambulance? Begeleiden van de plaatselijke Kids for Animals? Inspecteur worden? Bestuurslid worden? Een keer per jaar een paar dagen collecteren?

Leerzaam
Voor onze vrijwilligers hebben we een uitgebreid pakket aan functie-opleidingen, cursussen en trainingen.

Zinvol
De dieren zijn meestal het kind van de rekening als er menselijke belangen op het spel staan.
Denk aan de bio-industrie, dierproeven, spelletjes met dieren, zwerfdieren, handel in exotische dieren, noem maar op. De Dierenbescherming komt op voor die dieren. Ze helpt hen uit de penarie, maar probeert ook te voorkómen dat ze erin komen. Als vrijwilliger kunt u uitstekend helpen om die taak te verlichten en tot successen te komen.

Interesse?

Wilt u ook iets voor dieren betekenen? Meldt u dan aan bij een van onze afdelingen of asielen. Er is genoeg te doen, ook voor mensen die weinig tijd hebben of zich niet teveel willen/kunnen vastleggen.
U kunt ook hier de brochure Vrijwilligerswerk aanvragen

Ons afdelingskantoor

is “het” centrale punt van onze afdeling. Voor informatie kunt u zich wenden tot ons kantoor, na telefonische afspraak. Wij proberen veel gegevens beschikbaar te hebben. U bent altijd welkom (het liefst na telefonische afspraak) op ons kantoor.
Voor algemene informatie over de Dierenbescherming kunt u terecht op onze landelijke site www.dierenbescherming.nl