De dierenbescherming

De Dierenbescherming

De oudste en grootste dierenorganisatie in Nederland.

De Dierenbescherming die in 1864 werd opgericht is waarschijnlijk de oudste landelijke organisatie die opkomst voor de rechten van het dier. De Dierenbescherming is verdeeld in 120 lokale afdelingen verspreid over het hele land en heeft meer dan 200.000 leden en donateurs. Door middel van campagnes, acties en educatie probeert de Dierenbescherming de rechten van huisdieren, wilde dieren, landbouwdieren maar ook proefdieren onder de aandacht te brengen van het publiek. Daarnaast zet zij zich ook op politiek vlak in om de wet- en regelgeving in Nederland en de Europese Unie voor dieren te verbeteren.

 

Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

De LID is een landelijk opererende inspectiedienst die het welzijn van alle dieren in Nederland in de gaten houdt. Zodra er bij de LID een melding binnenkomt van verwaarlozing of dierenmishandeling gaat een inspecteur ter plaatse een kijkje nemen om te bepalen of er moet worden ingegrepen. Om dierenleed tegen te gaan en te voorkomen houdt de LID ook regelmatig routinecontroles. Indien nodig werkt de LID samen met de lokale politie en de Algemene Inspectiedienst van het Ministerie van Landbouw, de AID.

Steun ons als donateur!

De Dierenbescherming krijgt geen overheidssubsidie om haar belangrijke werk te doen, dus zijn wij geheel afhankelijk van de financiële steun van donateurs. Zij zorgen ervoor dat wij voor de dieren op kunnen blijven komen.
Als donateur staat het u vrij om welk bedrag dan ook aan ons over te maken. U kunt daarbij aangeven aan welke activiteit(en) uw donatie ten goede moet komen. Zo helpt u meebepalen hoe uw geld wordt besteed.
Via onze gratis digitale nieuwsbrief houden wij u maandelijks op de hoogte van onze laatste activiteiten, campagnes en nieuwtjes.
Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief

De Dierenbescherming bij u in de buurt

Als u op de onderstaande knop klikt vindt u de afdeling van de Dierenbescherming die het dichts bij u in de buurt is. Ook vindt u hier belangrijke informatie, zoals het centrale meldnummer waar u dierenmishandeling, verwaarlozing en ander dierenleed kunt melden.
Zoek een afdeling van de dierenbescherming bij u in de buurt

U kunt op diverse manieren doneren:

*on-line
*per machtiging
*overmaking
*SMS-donateur

voor meer informatie bezoekt u: https://www.dierenbescherming.nl/geefommij/steun