mrt 5, 2017

Posted in Nieuws, Tips | 0 Comments

8 huishoudelijke artikelen die je kat kunnen doden

8 huishoudelijke artikelen die je kat kunnen doden

Het houden van je kat veilig neemt veel meer dan alleen maar op een kraag. Katten zijn nieuwsgierige wezens, die altijd kwaad worden. Daarom houden we natuurlijk van hen, maar het betekent ook dat ze hun eigen veiligheid in het kader van onschuldig spel kunnen in gevaar brengen.

 

Antivries

Antivries- en roest verwijder aars bevatten een ingrediënt genaamd Ethyleen glycol, die een zoete geur heeft die soms aan katten verleidt. Als ze het innemen, kunnen ze vergiftigd worden, dus houd deze producten waar je kat er niet naar kan komen, en zorg ervoor dat je auto geen antivries lek dat in je oprit of garage kan opdrijven.

Linten en Garen

We hebben nog nooit een kat ontmoet die niet op lint kijkt. Als lint een van je favoriete speelgoed is, moet je hem begeleiden terwijl hij ermee speelt. De rest van de tijd, houd het buiten het bereik van je kat. Een ingeslikt stuk lint, garen, koord, klatergoud, of zelfs tandvlies kan zich om de darmen van uw kat wikkelen en blokkering veroorzaken of zelfs scheiden. Als u vermoedt dat uw kat een dergelijke ziekte heeft ingeslikt, breng hem onmiddellijk naar de dierenarts voor een röntgenfoto.

Rattengif

Als u of een buurman een knaagdier probleem heeft en uw kat een rat of muis eet die gif heeft ingenomen, kan uw kat ook vergiftigd zijn. Symptomen van ratten vergiftiging omvatten verlies van eetlust, verlamming en beweging. Vermijd het gebruik van gif om van knaagdieren aan te raken en neem onmiddellijk uw kat naar de dierenarts als u vermoedt dat hij in contact komt met dit gif.

Huisplanten

We denken aan katten als carnivoren, maar de meeste kittens houden er van tijd tot tijd op. U kunt kattenras thuis koken of kopen bij een dierenwinkel, zodat uw kat een eigen kleine saladebar kan hebben. In de tussentijd, vertrouw jezelf met deze uitgebreide lijst van de ASPCA op planten die giftig zijn en niet giftig zijn voor katten.

Vlooien middeltjes

Vloeien- en luizenbehandelingsproducten voor honden en mensen bevatten soms Permethrin, een chemische stof die giftig is voor katten. Als u een vlooienbehandeling op uw kat gebruikt, zorg er dan voor dat het speciaal voor katten is aangeduid. Als u een product moet gebruiken dat Permethrin bevat op uw hond of uw kind, voorkom dan dat uw kat blootgesteld wordt aan deze metgezel.

Menselijk Voedsel

Katten zijn over het algemeen niet zo slecht als honden als het gaat om bedelen voor menselijk voedsel, maar katten verrassen ons soms met ongebruikelijke voedselbezoeken. Druiven, chocolade en uien zijn drie dingen die gevaarlijk of dodelijk kunnen zijn voor een katachtig. Onthoud dat uienpoeder een ingrediënt is in bepaalde snacks en babyvoeding. Er is een bewijs dat kakao deklaag ook schadelijk kan zijn voor huisdieren, dus u wilt misschien een andere deklaag voor uw tuin en tuin kiezen.

Luchtverfrissers

Sommige vloeibare potpourri bevatten kationisch schoonmaakmiddel, dat de mond en het spijsverteringskanaal van uw kat kan verbranden als hij het inhaleert. Het kan ook zijn huid irriteren. Kies een luchtverfrisser uw kat zal niet worden verleid om te proeven, of een die niet giftig is. Bekijk onze grote lijst met air fresheners die u thuis kunt maken.

Botjes

Katten houden van pluimvee en vis, maar als je ze laat verwennen in deze heerlijke lekkernijen, zorg ervoor dat ze zonder been zijn. Botten kunnen splitsen en belemmeren van de spijsverteringskanaal van uw kat of zelfs door prikken. Soms is ingeblikt eten gewoon de weg om te gaan.

Ben je verrast door een van deze dingen, die moet je weghouden van je kat?

Deel dit bericht dan op social media!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *